Nya ambassadörer till Beirut, Nairobi och Oslo

Under föredragningen fredagen den 4 maj förordnade republikens president utrikesrådet Tarja Fernández till ambassadör i Beirut, Erik Lundberg till ambassadör i Nairobi och Mikael Antell till ambassadör i Oslo. De tar över sina nya uppdrag den 1 september 2018.

Tarja Fernández är för närvarande ambassadör i Kenya och ständig representant i FN:s program i Nairobi.

Tidigare har hon tjänstgjort som chargé d’affaires i Pristina samt i andra uppgifter vid FN-representationen i New York och vid ambassaderna i Stockholm och Tel Aviv. Vid utrikesministeriet tjänstgjorde Fernández senast som Europakorrespondent och som chef för enheten för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik.

Hon har arbetat bland annat vid ministeriets avdelning för utvecklingssamarbete och politiska avdelning. Fernández började arbeta vid utrikesministeriet 1994.

Erik Lundberg
Erik Lundberg

Erik Lundberg övergår till ambassaden i Nairobi från uppdraget som Finlands ambassadör i Oslo.

Tidigare har han varit chef för utrikesministeriets enhet för politiska frågor om mänskliga rättigheter. Han har dessutom arbetat vid ministeriets rättsliga avdelning och handelspolitiska avdelning.

Lundberg har tjänstgjort vid Finlands ambassader i Damaskus och Ottawa, Finlands ständiga representation vid Europarådet i Strasbourg och Finlands ständiga representation vid FN i New York.

Lundberg har varit i utrikesförvaltningens tjänst sedan 1995.

Mikael Antell
Mikael Antell

Mikael Antell har varit ambassadörens ställföreträdare i Stockholm sedan 2013.

Han har också tjänstgjort vid ambassaderna i Chile och Köpenhamn. Vid ministeriet har Antell arbetat vid Europaavdelningen, EU-sekretariatet, avdelningen för Amerika och Asien och den handelspolitiska avdelningen.

Han inledde sitt arbete som utrikesministeriets Europakorrespondent 1995 och övergick till en diplomatkarriär efter kursen i internationella ärenden 1998.

Ytterligare information: Pirjo Tulokas, personaldirektör, tfn 0295 351 413