Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i en säkerhetskonferens i München

Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i den internationella säkerhetskonferensen i München den 17–19 februari.

Konferensen ordnas för 59:e gången och samlar också i år säkerhetspolitiska beslutsfattare och experter från hela världen.

Konferensen ger deltagarna möjlighet att utbyta åsikter om det aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska läget. Det är första gången konferensen ordnas efter att Ryssland inledde anfallskriget mot Ukraina i februari i fjol. Anfallskrigets konsekvenser för de globala säkerhetsfrågorna står i centrum för diskussionerna.

I samband med konferensen har utrikesminister Pekka Haavisto flera enskilda möten med sina ministerkollegor. Därtill träffar Haavisto också utrikespolitiska forskare och påverkare från bland annat internationella organisationer. 

”Säkerhetskonferensen är en viktig möjlighet för oss att diskutera betydelsefulla säkerhetspolitiska frågor med en bred grupp av kollegor och experter. Finlands säkerhetspolitiska läge har förändrats kraftfullt under det gångna året, och därför är det allt viktigare att ha denna diskussion”, säger minister Haavisto.  

Även republikens president Sauli Niinistö, statsminister Sanna Marin, försvarsminister Mikko Savola och Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen deltar i konferensen.

Mer information

  • Joel Linnainmäki, utrikesminister Haavistos specialmedarbetare, tfn +358 50 479 2587