Utrikesminister Haavisto diskuterar ett globalt starkare EU under turnén Europa är vi

Utrikesminister Pekka Haavisto ska diskutera EU:s globala roll på Tankehörnan i Helsingfors den 9 november. Avsikten är att vid diskussionsmötet höra medborgarnas tankar och önskemål om Europas framtid. Diskussionsmötet är en del av ministerturnén Europa är vi.

Ministern diskuterar EU:s globala roll med allmänheten tisdagen den 9 november kl. 9.00–10.30 på Tankehörnan Helsingfors, Universitetsgatan 4. I diskussionen deltar även forskaren Tyyne Karjalainen från Utrikespolitiska institutet och vice ordföranden för studentkåren vid Helsingfors universitet Inka Sylgren. Man kan komma Tankehörnan för att ställa frågor och framföra synpunkter. Det är också möjligt att följa diskussionen på distans via en webbsändning, där man också kan ställa frågor och kommentera.

Under hösten och vintern reser de finländska ministrarna runt i landet för att höra vad finländarna anser och önskar i fråga om Europas framtid. Åsikterna förs vidare och blir en del av EU:s överläggningar om vilket slags Europa vi vill bygga. Diskussionen Europa är vi(Länk till en annan webbplats.)  är en del av konferensen om Europas framtid(Länk till en annan webbplats.).

Mer information om utrikesministerns diskussionsmöte ”Ett globalt starkare EU” på Tankehörnan finns på turnésajten (Länk till en annan webbplats.)och på evenemangets Facebooksida(Länk till en annan webbplats.). Du kan också följa diskussionsmötet och kommentera det via webbsändningen.

Mer information: 

Otto Turtonen, utrikesministerns specialmedarbetare, tfn +358 295 350 015 

Saku Pesonen, enheten för aktualitetskommunikation, tfn +358 295 350 407

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.