Ambassadören för hälsa och välfärd Päivi Sillanaukee reser till Berlin

Ambassadören för hälsa och välfärd vid utrikesministeriet Päivi Sillanaukee deltar tillsammans med Team Finland-företagsdelegationen i DMEA-mässan i Berlin den 26 – 27 april 2022.

DMEA(Länk till en annan webbplats.) är ett av de viktigaste evenemangen inom digital hälsa i Europa. Till företagsdelegationen som Business Finland samlat hör 14 finländska företag som utvecklar lösningar för digitala social- och hälsovårdstjänster. Sillanaukee ska också träffa statssekreterare Thomas Steffen från det tyska hälsoministeriet och flera andra erkända aktörer på hälsoområdet.

- Tysklands nya regering har ambitiösa planer för att digitalisera hälso- och sjukvårdssystemet, vilket öppnar upp många möjligheter för finländska företag. Finland som är en av föregångarna inom digitalisering är en naturlig partner för att genomföra detta digitala kliv, säger Sillanaukee.

 

 

Ytterligare information

  • Sanna Sipilä-Axnix, Senior Advisor (Health, Consumer, General Market Advice), tfn +43 664 969 3213, sanna.sipila-axnix(at)businessfinland.fi
  • Christian Heikkinen, ansvarig tjänsteman, utrikesministeriet, tfn +358 295 350 320, christian.heikkinen(at)formin.fi