Finlandsbildkampanjen Capital of Metal fick pris under Digital Communications Awards i Tyskland

Utrikesministeriets Finlandsbildkampanj Capital of Metal vann huvudpriset under den globala tävlingen Digital Communications Awards i Berlin den 20 september 2019. Kampanjen vann priset ”Årets kampanj” i kategorin för föreningar och institutioner. Senast prisbelöntes utrikesministeriet i samma tävling 2016 för Finland-emojierna.

Den framstående kommunikations- och marknadsföringstävlingen Digital Communications Awards har arrangerats av The Quadriga University of Applied Sciences sedan 2011. Tävlingen lyfter fram ansedda varumärken och marknadsförings- och kommunikationsbyråer. Bland annat Siemens, Adidas och Lidl tog pris i årets tävling. Pristagarna utses av en jury bestående av experter på marknadsföringskommunikation.

”I vårt arbete för Finlandsbilden lyfter vi modigt fram olika fenomen i vårt samhälle. Kultur är av avgörande betydelse för ett lands identitet och historien bakom landet. I synnerhet metalgemenskapen har redan i flera decenniers tid gjort Finland känt i världen. Vi är mycket glada över att ha fått chansen att genomföra kampanjen i ett brett samarbete med offentliga och privata aktörer”, berättar chefen för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati Laura Kamras.

Målet för tävlingen Capital of Metal sommaren 2018 var att ta reda på vilken stad som är värd titeln världens metalhuvudstad. Kampanjen resulterade i att kommunen Lemi förklarades ha flest metalband per invånare. Kampanjen lyfte dessutom fram Finlands position som metalmusikens globala centrum med det största antalet metalband per invånare.

Utrikesministeriet genomförde kampanjen i samarbete med Tuska-festivalen, Sony Music Finland och tio finländska städer: Helsingfors, Tammerfors, Jyväskylä, Joensuu, Kuopio, Vasa, Kemi, Lahtis, Villmanstrand och Uleåborg. I planeringen av kampanjen deltog den kreativa byrån Merikallio & Son.

Ytterligare information:

Kontakt och intervjuförfrågningar: Laura Kamras, enhetschef, enheten för offentlig diplomati, tfn +358 295 351 558

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.