Följ serierna om Barents-teman

Prisoners of Ice är en historisk serieteckning av forskarturister Willem Barents, som levde på 1500-talet. Serien består av en uppföljningsberättelse på 42 sidor med två sidor per månad fram till oktober 2023.

Prisoners of Ice är en historisk serieteckning av forskarturister Willem Barents, som levde cirka 1550–1597. Serien består av en uppföljningsberättelse på 42 sidor med två sidor per månad från februari 2022 till oktober 2023 i det internationella Barentssekretariatets (IBS) Flickr-bildtjänst(Länk till en annan webbplats.). Slutprodukten är ett helt album med serieteckningar i oktober 2023. Serien genomförs av journalisten och havshistoriens hobby Pekka Pohjolainen.

Seribildens publikationsspråk är engelska. Serien handlar om den tredje forskningsresan till de nordliga havsområdena i Willem Barents åren 1596–1597, under vilken hans utflykter började leta efter Nordostpassagen, hittade Karhusaari och Spetsbergen och var tvungen att tillbringa vintern 1597 Novaja Zemlja när fartyget fastnade i isen.

Genom Barents och hans utlandskommuns historia behandlas den arktiska naturen samt viktiga teman som anknyter till Barentssamarbetet och Finlands program för ordförandeskapet i euroarktiska rådet.

Läs mer på Flickr(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)