Ministrarna Haavisto, Skinnari och Blomqvist besöker bibliotek för att diskutera regeringsprogrammet

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna.

Regeringsprogrammet för statsminister Antti Rinnes regering offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode. Nu vill regeringen fortsätta diskussionen med folket på bibliotek, eftersom biblioteksväsendet är en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick.

Utrikesminister Pekka Haavisto inledde regeringens biblioteksrunda i Björneborg i juni. Näst i tur står Hyvinge bibliotek och Entressebiblioteket i Esbo centrum den 17 augusti.

Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist besöker Hangö och Ekenäs bibliotek tisdagen den 2 juli och Pargas bibliotek måndagen den 8 juli. Minister Blomqvist besöker även Grankulla bibliotek i augusti. Närmare tidpunkt meddelas inom kort.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Vasa huvudbibliotek den 9 augusti. Dessutom besöker han tillsammans med social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen Lahtis huvudbibliotek den 13 augusti och Uleåborgs huvudbibliotek den 26 augusti.

Syftet med diskussionsmötena på bibliotek är att redogöra för regeringens viktigaste mål och få respons på regeringsprogrammet.

Diskussionsmötena är öppna för alla. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet. Mötena kan också följas på utrikesministeriets Twitterkonto @ulkoministerio.

Närmare information om tidigare och kommande biblioteksbesök finns på statsrådets webbplats https://valtioneuvosto.fi/sv/biblioteksrunda. Biblioteksturnén kan också följas i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Ytterligare information: Petri Salo, tfn 0295 351 018

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.