Ministrarna Haavisto och Skinnari deltar i Världsekonomiforumet WEF:s möte i Davos

Utrikesminister Pekka Haavisto och utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari reser till Davos i Schweiz för att delta i det årliga världsekonomiska forumet WEF. Minister Haavisto är i Davos den 17–19 januari och minister Skinnari den 17–18 januari.

Temat för årets forum Samarbete i en fragmenterad värld (Cooperation in a Fragmented World) beskriver rådande förhållanden inom den internationella ekonomin och politiken. Covid-19-pandemin och Rysslands anfallskrig har ökat osäkerheten världen över. Den ekonomiska tillväxten avtar i de största ekonomierna och inflationen skenar iväg i allt snabbare takt i hela världen. Samtidigt som den akuta energikrisen ger upphov till samarbete för att bekämpa klimatförändringar har de internationella spänningarna ökat. 

Minister Haavisto är inbjuden att tala vid flera evenemang om bland annat konsekvenserna av Rysslands anfallskrig och det internationella samfundets möjligheter att kunna lösa globala problem i dagsläget. Han ska också ha flera internationella medieintervjuer. 

Minister Skinnari deltar i paneldebatter bland annat om utsikterna i Ukrainakriget och förändringar i de globala värdekedjorna.

Såväl minister Haavisto som minister Skinnari kommer också att ha enskilda möten med representanter för flera olika länder och internationella organisationer samt med aktörer inom affärslivet och civilsamhället.

 

Mer information

  • Toni Sandell, minister Haavistos specialmedarbetare, tfn +358 50 301 3943
  • Mikko Autti, minister Skinnaris diplomatiska rådgivare, tfn +358 50 466 2833
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen: fornamn.efternamn@formin.fi