Minister Skinnari reser till Oslo

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Oslo den 22–23 november. Under sitt besök träffar minister Skinnari ministrarna i Norges nya regering och besöker en behandlingsanläggning för avfall som fångar in och lagrar koldioxid. Ministern deltar också i ett seminarium som ordnas av Rederierna i Finland, Norges rederiförbund och Finlands ambassad i Oslo.

Norge har fått en ny regering efter det stortingsvalet i mitten av september. Under sitt besök i Oslo träffar minister Skinnari Norges minister för utvecklingssamarbete och nordiskt samarbete Anne Beathe Tvinnereim, näringsminister Jan Christian Vestre, fiskeri- och havsminister Bjørnar Skjæran och Oslos borgmästare Raymond Johansen.

Under sina möten ska minister Skinnari bland annat diskutera resultaten av klimatmötet i Glasgow, Europas gröna omställning och möjligheterna att främja Norges och Finlands samarbete inom innovationsverksamheten och näringslivet.

”Det norsk-finländska samarbetet kring battericellproduktion i Vasa är ett gott exempel. Det finns mycket tillväxtpotential i samarbetet mellan våra länders näringsliv och innovationsverksamhet”, konstaterar minister Skinnari.

Ministern besöker också en behandlingsanläggning i Klemetsrud, som ägs av Fortum och Oslo stad, där man utnyttjar infångning och lagring av koldioxid. Dessutom deltar minister Skinnari i seminariet The Future of Shipping, som ordnas av båda ländernas rederiförbund och Finlands ambassad i Oslo, där han träffar företrädare för finländska och norska företag.

Ytterligare information:

Tiina Vainio, ministerns specialmedarbetare, tfn +358 50 524 6559 
Juha Niemi, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 295 350 232 
Christina Lehtinen, ställföreträdande chef för enheten för norra Europa, tfn +358 295 351 787 

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.