Sommarjobb på utrikesministeriet

Utrikesministeriet anställer ca 40 sommarvikarier för assistentuppgifter för tvåmånadersperioder mellan den 2 maj och den 31 augusti 2022. Jobben kan sökas på valtiolle.fi den 3–21 januari 2022.

Som sommarvikarie arbetar du med assistentuppgifter vid ministeriets olika avdelningar. I arbetsuppgifterna kan till exempel ingå att sköta e-post och distribuera dokument, uppdatera kalendrar, ordna möten, resor, besök och evenemang, hantera räkningar, göra informationssökningar och andra administrativa uppgifter.

Vi önskar att våra sommarvikarier har kunskap om kontorsarbete, god social kompetens och it-kunskaper. Det krävs goda kunskaper i finska och engelska och minst nöjaktiga kunskaper i svenska. Du måste vara finsk medborgare för att kunna söka. Tidigare arbetserfarenhet är meriterande. Du ska vara minst andraårsstuderande vid en yrkeshögskola eller ett universitet.

Vi uppskattar särskilt studier som är inriktade på assistentarbete, erfarenhet av de it-system som används inom statsförvaltningen (M2-resehanteringssystemet, Handi/Rondo eller Kieku) och arbetserfarenhet inom statsförvaltningen.

Sök sommarjobb på utrikesministeriet på valtiolle.fi (ID 24-637-2021)(Länk till en annan webbplats.) senast den 21 januari 2022.