Ansökningar om visering för säsongsarbete i Minsk

Utrikesministeriet inleder ett pilotprojekt som går ut på att personer bosatta i Vitryssland kan lämna in visumansökningar för säsongsarbete vid ett viseringscenter i Minsk. I andra ärenden som rör Schengenvisum representeras Finland i Minsk av Estland, och i frågor som gäller ansökan om visum som inte gäller säsongsarbete ska man följa den estniska ambassadens anvisningar.

Ansökningar om visum för säsongarbete kan lämnas in från och med den 8 april 2021 måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 9–16. Ansökan kan endast lämnas in om du har bokat tid på förhand. Reservera tid för inlämnande av visumansökan på webbplatsen (på engelska)Länk till en annan webbplats.(Öppnar nytt fönster). Webbplatsen lanseras och tidsbeställningen öppnas torsdagen den 1 april 2021. Undantagsvis kan ansökningar också lämnas in torsdagen den 8 och fredagen den 9 april.

Ansökan om visum för säsongarbete ska lämnas in personligen till viseringscentret. Ansökan kan inte skickas in per e-post eller fax.

Viseringscentrets adress:
Finland Application Centre
Bobruiskaya 6
Galileo Shopping Mall, 6th floor
Minsk

Mer information:

Viseringscentrets call center (+375 17 388 08 38) betjänar från och med den 1 april 2021 på vardagar kl. 9–16 i frågor som gäller inlämnande av visumansökningar och tidsbokning. Du kan även skicka frågor per e-post till adressen info.finbel@vfshelpline.com