Tidningen Kauppapolitiikka: Ryssland lämnar ett tomrum efter sig

Rysslands bortfall inom handeln påverkar människor och företag på många sätt.

Finländska företag som bedrivit handel med Ryssland har drabbats hårt av tvärstoppen i handeln till följd av den ryska invasionen av Ukraina. Förändringen syns också tydligt i gatubilden i Imatra- och Villmanstrandregionen, men lokalinvånarna förhåller sig med realism och lugn – alla förstår hur stora frågor man kämpar med och står fast bakom sanktionerna.

I septembernumret av tidningen Kauppapolitiikka berättar vi också hur Ryssland har frysts ut av västländerna och hur Rysslands ekonomi har drabbats av de helt exceptionella ekonomiska sanktionerna mot landet. Hittills har EU-länderna och partnerländerna hållit enad front i sanktionsfrågan, men vad händer i vinter?

I numret intervjuas Olli-Pekka Kallasvuo, som är en tungviktare i affärsvärlden. Enligt Kallasvuo får Finland inte förlora sin särställning i Kina.

I det nya numret behandlas också mineralrecept för grön omställning, hybridpåverkan, användning av artificiell intelligens samt talangen att sälja. Dessutom berättar vi om den turkiska marknaden, som utvecklas med stormsteg vad gäller grön omställning.

Det senaste numret av Kauppapolitiikka delas ut i slutet av september. Du kan läsa artiklarna på webben(Länk till en annan webbplats.) eller beställa tidningen gratis(Länk till en annan webbplats.) hem till dig!

Mer information:

Kauppapolitiikka är en finskspråkig tidskrift om internationell handel som ges ut av utrikesministeriet. Du hittar också Kauppapolitiikka i sociala medier: