Tidningen Kauppapolitiikka: En mörkare morgondag för öppen handel?

Saboterar statliga stöd en rättvis konkurrens? Det frågar årets första Kauppapolitiikka-tidning då temat för marsnumret är den öppna handelns framtid.

Enligt många experter håller kontinentalplattorna på att förflytta sig i ett ofördelaktigt läge för frihandeln. Reser sig en grön mur som hinder för handeln mellan EU och USA? Saboterar statliga stöd en rättvis konkurrens? Bland annat Finlands näringslivs direktör för grön tillväxt Ulla Heinonen och forskaren Antti Ronkainen från Helsingfors universitet tar ställning till de här frågorna.

EU har redan fastställt tio sanktionspaket mot Ryssland på grund av anfallskriget mot Ukraina. I det nya numret av Kauppapolitiikka kan du läsa om hur utrikesministeriets sanktionsteam ger råd åt företag när situationen ändras hela tiden.

Inför riksdagsvalet debatteras behovet av nedskärningar. I nya Kauppapolitiikka diskuterar experter i vilken mån vi behöver nedskärningar och hur vi skapar tillväxt.

I numrets personporträtt intervjuas en framstående person inom handelspolitiken, Pasi-Heikki Vaaranmaa, som sedan februari är Finlands ambassadör i OECD. I det nya numret kan du också läsa om fördelarna med handelsavtal.

De här artiklarna och mycket mer hittar du redan på Kauppapolitiikkas webbplats(Länk till en annan webbplats.)!

Läs tidningen på webben eller beställ den hem till dig

Det senaste numret av Kauppapolitiikka distribueras den 23 mars 2023. Läs den nya tidningen på webben(Länk till en annan webbplats.) eller beställ den hem alldeles gratis(Länk till en annan webbplats.)!

Du hittar också Kauppapolitiikka i sociala medier:

Läs mer:

Kauppapolitiikka är en finskspråkig tidskrift om internationell handel som ges ut av utrikesministeriet fyra gånger om året. ​