Inför EU:s informella möte mellan utrikesministrarna hålls ett öppet diskussionsmöte i Tankehörnan

Måndagen den 26 augusti kl. 17–18.30 ordnar utrikesministeriet ett diskussionsmöte öppet för alla i Tankehörnan. Där presenteras temana vid de informella möten mellan försvarsministrarna och mellan utrikesministrarna (Gymnichmötet) som ordnas i Finland i nästa vecka.

Diskussionsmötet ordnas i Tankehörnan vid Universitetsgatan 4. Anföranden hålls av utrikesminister Pekka Haavisto, överdirektör för försvarsministeriets försvarspolitiska avdelning Janne Kuusela och Utrikespolitiska institutets programdirektör Juha Jokela.

Vilken är Finlands och EU:s utrikes- och säkerhetspolitiska riktning? Vilka frågor kommer EU-ländernas utrikes- och försvarsministrar att diskutera när de samlas i Helsingfors? Vid diskussionsmötet behandlas de frågor som kommer att diskuteras vid ministermötena i Finlandiahuset, bland annat hybridhot, arktiska frågor, Mellanöstern och samarbetet med länderna på västra Balkan.

Diskussionsmötet strömmas till Tankehörnans webbsida. https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/21196

Diskussionsmötet ingår i utrikesministeriets serie diskussionsmöten om teman som kommer att diskuteras vid de ministermöten, alltså rådets möten, som hålls i Finland under Finlands EU-ordförandeskap. Nästa diskussionsmöte ordnas den 20 september före mötet mellan jordbruksministrarna och handlar om EU:s jordbrukspolitik.

Mer information fås av Ville Cantell, enhetschef, enheten för Europa- och närområdeskommunikation, tfn 0295 351 847.

På Twitter: #EU2019FI #netkot

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.