Anmälan till virtuellt seminarium om exportkontroll

Den 11 december ordnar Europeiska kommissionen ett stort evenemang om kontroll av export av produkter med dubbla användningsområden, Export Control Forum.

Det är möjligt att delta i seminariet genom att registrera sig enligt kommissionens anvisningar. I år kan man delta virtuellt i dessa diskussioner den 11 december. Anvisningar om anmälan finns på Europeiska kommissionens webbplats.(Länk till en annan webbplats.) Obs! Anmälningstiden går ut den 8 december 2020! 

Utrikesministeriets enhet för exportkontroll uppmuntrar alla exportörer och potentiella exportörer av produkter med dubbla användningsområden i Finland att registrera sig och aktivt delta i evenemanget.

Årets seminarium är särskilt betydande, eftersom man kan delta utan att resa till Bryssel. Dessutom håller det på att ske betydande förändringar i exportkontrollen, såsom att övergångsperioden för brexit upphör vid årsskiftet och att den ändrade EU-förordningen om kontroll av export av produkter med dubbla användningsområden ska träda i kraft någon gång nästa år, enligt nuvarande bedömning i början av hösten.