Finnish Internet Forum diskuterar yttrandefrihet och reglering

Finnish Internet Forum ordnas efter tre års paus torsdagen den 29 september 2022. På forumet diskuterar deltagarna bland annat internets reglering i EU och hur företagsjättarna påverkar yttrandefriheten.

Diskussionen inleds med anföranden av kommunikationsminister Timo Harakka och Europaparlamentsledamot Miapetra Kumpula-Natri. I programmet ingår också tre paneldebatter.

Är företagsjättarna inom plattformsekonomin det bästa som har hänt yttrandefriheten sedan Gutenberg eller är de något ännu värre än vad Orwell någonsin kunde föreställa sig är en fråga som deltagarna får ta sig an.

Ett ytterligare tema är aktuella EU-projekt som kommer att behandlas under ledning av Sitra. Den nya EU-regleringen fokuserar på internet, men vad innebär allt detta för Finland? Deltagarna diskuterar bland annat dataregleringens möjlighet ur olika synvinklar.

På eftermiddagens program står FN:s framtidstoppmöte som hålls nästa år. Perspektivet är hur nationella och regionala forum som faciliterar diskussionen om förvaltningen av internet bidrar till beredningen av mötet. Det europeiska regionala forumet (Eurodig) ordnas före FN-mötet i Tammerfors i juni 2023. 

Forumets hela program finns att få på Finnish Internet Forum(Länk till en annan webbplats.). Forumet hålls i hybridform, och det går att delta på plats i Lilla parlamentet i riksdagen eller följa webbsändningen.

Att delta på plats förutsätter förhandsregistrering(Länk till en annan webbplats.) senast tisdagen den 27 september 2022 kl. 14.

Forumet kan följas online på webbplatsen för Finnish Internet Forum(Länk till en annan webbplats.) eller som riksdagens webbsändning(Länk till en annan webbplats.).

På Twitter kan man delta med hashtaggen #FIF22.

Korrigering 21.9.2o22: sluttid för förhandsregistering

Ytterligare information:

Juuso Moisander, handelssekreterare, tfn +41 79 419 0757

Petri Kuurma, handelsråd, tfn +358 295 351 427

fornamn.efternamn@formin.fi

 

Länkar:

Finnish Internet Forum 2022: https://internetforum.fi/2022/09/15/finnish-internet-forum-2022/(Länk till en annan webbplats.)

Registrering på forumet: https://www.lyyti.in/FIF2022(Länk till en annan webbplats.)

Riksdagens webbsändning: https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/seminaarit/fif2022(Länk till en annan webbplats.)