Europainformationen på Europaforum i Åbo - Afrika går framåt, vad gör EU?

Den 29 - 31 augusti 2019 ordnas Europaforum i Åbo. Tanken är att politiker och andra påverkare samt vanliga medborgare samlas för att diskutera Finlands roll i Europa och i EU. Utrikesministeriets Europainformation kommer att ordna ett diskussionsmöte i Åbo torsdagen den 29 augusti.

Vi hör allt för mycket negativa nyheter från Afrika, men de är bara en liten del av sanningen – kontinenten är också full av möjligheter. I vilken riktning utvecklas EU:s och Afrikas relationer under Finlands EU-ordförandeskap? Vilka utmaningar och möjligheter medför samarbetet mellan Afrika och Europa?

Dessa frågor diskuteras på Europainformationens diskussionsmöte torsdagen den 29 augusti kl. 10.30 - 12 på Lilltorgets scen.

Mötet inleds med utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnaris anförande. I paneldebatten därefter deltar utrikesministeriets statssekreterare Matti Anttonen, forskaren Liisa Laakso från Nordiska Afrikainstitutet och Viljami Kettunen, vars företag Sun Spot arbetar med solenergi i Uganda. Diskussionen leds av Pasi Nokelainen från kommunikationsbyrån Kaskas Media.

Europaforum i Åbo är ett öppet forum för samhällsdebatt om Finlands nuvarande och framtida roll i Europa och Europeiska unionen. Forumet ordnas nu för andra gången. Meningen är att forumet ska vara ett årligen återkommande evenemang och ett startskott för den politiska och ekonomiska diskussionen i Finland varje höst.

Det är fritt inträde till forumet. Debatten kan också följas online på adressen http://www.europeforum.fi/sv/livesandnings

På Twitter: #eurooppafoorumi #UMTurku

Ytterligare information:

Sara Haalahti, tfn +358 295 351 089 och eurooppatiedotus@formin.fi

Utrikesministeriets e-postadresser: fornamn.efternamn@formin.fi

Europaforum i Åbo: https://www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi