YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet vierailee Suomessa

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet vierailee Suomessa 5.-6.2.2020.

Vierailun aikana Michelle Bachelet tapaa vierailua isännöivän ulkoministeri Pekka Haaviston lisäksi myös pääministeri Sanna Marinin, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin ja sisäministeri Maria Ohisalon.

Lisäksi valtuutettu Bachelet tapaa mm. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen ja Ihmisoikeuskeskuksen johtajan, Saamelaiskäräjien edustajia sekä kansaisjärjestöjä.

Bachelet osallistuu myös multilateralismia ja oikeusvaltiota sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia käsittelevään Hanalys-konferenssiin.

Vierailun aikana käydään keskusteluja Suomen hallitusohjelmasta, ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä ja globaaleista haasteista ihmisoikeuksien suojelemiseksi ja edistämiseksi. Suomi pyrkii YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi vuosiksi 2022-24.

Michelle Bachelet on YK:n korkein ihmisoikeusjohtaja, globaali vaikuttaja ja Chilen entinen presidentti. Myös UN Womenin johtajana toiminut Bachelet on uransa aikana edistänyt aktiivisesti naisten ja tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa.

Suomi tukee YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimistoa (OHCHR) ja sen itsenäisyyttä sekä toimintaedellytyksien vahvistamista ihmisoikeuksiin kohdistuvista paineista huolimatta.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki puh. +358 295 350 466 sekä lähetystöneuvos Eija Limnell, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. 050 576 8985.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi