Statssekreterare Peter Stenlund deltar i internationell ekonomi- och investeringskonferens i Tunisien

Pressmeddelande 223/2016
28.11.2016

Statssekreterare Peter Stenlund reser till Tunisien tillsammans med en företagsdelegation den 29–30 november för att delta i en konferens om Tunisiens femårsplan för reform av landets ekonomi och olika kommersiella projekt i anslutning till det. Syftet med besöket i Tunisien är att visa stöd för landet och att främja finländska företags kontakter och projekt. I samband med konferensen hålls också ett seminarium för att främja handelsrelationerna mellan Finland och Tunisien.

I delegationen ingår tio företag och organisationer från sådana centrala sektorer som kan erbjuda samarbetsmöjligheter, till exempel förnybar energi, vattentjänster och avfallshantering, hälsoteknik, IKT, utbildning och jordbruk.

Tunisien har under de senaste åren gjort betydande framsteg i den demokratiska övergångsprocessen, bland annat har man godkänt en ny grundlag och hållit fria president- och parlamentsval. Finland har stött Tunisiens övergångsprocess konkret genom finansiering av utvecklingsprojekt som bland annat främjar kvinnors delaktighet på arbetsmarknaden och ungdomars sysselsättning.

Ytterligare information: Touko Piiparinen, ambassadråd, tfn 050 447 9406, enheten för Mellanöstern och Nordafrika, och Ilkka Nordberg, tjänstemannasekreterare, tfn 0295 350 536.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi