angle-left Uusi suurlähettiläs Lusakaan, sivuakkreditointeja Seychelleille ja Omaniin sekä edustajan valtuutus

Uusi suurlähettiläs Lusakaan, sivuakkreditointeja Seychelleille ja Omaniin sekä edustajan valtuutus

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 9. marraskuuta määrännyt Pirjo Suomela-Chowdhuryn Lusakassa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 19.11.2018 lukien.

Pirjo Suomela-Chowdhury.

Pirjo Suomela-Chowdhury toimi vuodesta 2014 viime elokuuhun asti suurlähettiläänä Nigeriassa. Tätä ennen hän on ollut yksikönpäällikkönä YK:n kehityskysymysten yksikössä vuosina 2010-2014. Hän on myös työskennellyt Suomen edustustoissa Santiago de Chilessä vuosina 2003-2007 ja Pekingissä vuosina 2000-2003. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Tasavallan presidentti sivuakkreditoi myös Nairobin-suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Erik Lundbergin Seychelleille sekä Riadin-suurlähetystön päällikön, suurlähettiläs Antti Rytövuoren Omaniin.

Lisäksi tasavallan presidentti valtuutti suurlähettiläs Pirkko Hämäläisen toimimaan Suomen edustajana Yhdistyneiden kansakuntien Wienissä sijaitsevissa kansainvälisissä elimissä (UNOV, UNIDO), Kansainvälisessä atomienergiajärjestössä (IAEA), Ydinkoekieltosopimusjärjestön valmistelutoimikunnassa (CTBTO) sekä Kansainvälisessä korruptionvastaisessa akatemiassa (IACA).

Lisätietoja: hallintojohtaja Ari Rouhe, puh. 029 5350679. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi