Suurlähettiläs Canberraan ja sivuakkreditointeja

Tasavallan presidentti määräsi istunnossaan 20. lokakuuta suurlähettilään Canberraan sekä sivuakkreditoinnit Pohjois-Makedoniaan ja Sri Lankalle.

Canberran-suurlähetystö, Australia

Valtioneuvosto nimitti istunnossaan 19. lokakuuta lähetystöneuvos Arto Haapean ulkoasiainneuvoksen virkaan 1. maaliskuuta 2024 lukien. Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Arto Haapean Suomen Canberran-suurlähetystön päällikön tehtävään 1. maaliskuuta 2024 lukien.

Haapea toimii tällä hetkellä yksikönpäällikkönä ulkoministeriön Itä- ja Kaakkois-Aasian ja Oseanian yksikössä, jossa hän on ollut aiemmin yksikönpäällikön sijaisen ja tiiminvetäjän tehtävässä.

Hänellä on edustustokokemusta muun muassa Shanghaista, New Delhistä, Haagista sekä YK-edustustosta New Yorkissa. Haapea on palvellut myös kansallisena asiantuntijana ja poliittisena neuvoksena EU-delegaatiossa Pekingissä. Lisäksi hän on toiminut ulkomaankauppa- ja kehitysministerin avustajana vuosina 2006–2007.

Haapea on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 2006. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Arto Haapea. Kuva: Anton Lindström / Artisan Photography

Sivuakkreditoinnit Pohjois-Makedoniaan ja Sri Lankalle

Tasavallan presidentti määräsi Belgradin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Niklas Lindqvistin sivuakkreditoinnin Pohjois-Makedoniaan. Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi New Delhin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Kimmo Lähdevirran Sri Lankalle.

Lisätietoja

  • Eveliina Kinnunen, lakimies, henkilöstöyksikkö, puh. 029 350510