Suomi vahvistaa tukensa Georgian alueelliselle koskemattomuudelle ja itsemääräämisoikeudelle Georgian sodan vuosipäivänä

”Suomi tukee Georgian alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Abhasian ja Etelä-Ossetian separatistialueet kuuluvat kansainvälisen oikeuden mukaisesti Georgialle. Kansainvälisten suhteiden tulee perustua sääntöperustaiseen yhteistyöhön sekä YK:n peruskirjan päämääriin ja periaatteisiin. On tärkeää, että Georgian konfliktiin haetaan rauhanomaista ratkaisua”, toteaa ulkoministeri Timo Soini.

Suomi jatkaa tukeaan konfliktin ratkaisupyrkimyksille Geneven kansainvälisissä keskusteluissa ja EU:n tarkkailuoperaatiolle kentällä. Suomi on lähettänyt operaatioon tarkkailijoita sen perustamisesta alkaen. Konflikti ei ole ohi. Suomi pitää tärkeänä, että elokuussa 2008 neuvoteltua tulitaukosopimusta kunnioitetaan. Venäjän aseellisten joukkojen tulisi vetäytyä Abhasiasta ja Etelä-Ossetiasta kansainvälisten sitoumusten mukaisesti.

Suomi sitoutuu EU:n yhteiseen julkilausumaan(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jonka korkea edustaja Federica Mogherini antoi 7.8.2018.

Lisätietoja: Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkö Päivi Peltokoski, puh. + 358 50 5995237