Ministerien kirjastokiertue jatkuu

Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa.

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä. Hallitus haluaa nyt jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kiertämällä Suomen kirjastoissa, sillä kirjasto on yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivi ja kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin.

Kirjastossa järjestettävien keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta. Keskustelutilaisuudet ovat kaikille avoimia. Yleisöllä on mahdollisuus esittää ministereille kysymyksiä ja kommentteja. Tilaisuutta voi seurata suorana myös Twitterissä @ulkoministerio.

Ulkoministeriön ministerit kiertävät kirjastoja seuraavasti:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee perjantaina 23.8. klo 14.30 Lahden kaupunginkirjastossa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee lauantaina 24.8. klo 13.30 Hyvinkään kaupunginkirjastossa ja klo 15.30 Espoon Entressen kirjastossa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari yhdessä eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen kanssa vierailee maanantaina 26.8. klo 17.00 Oulun pääkirjastossa, tapahtumatila Laiturissa.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee keskiviikkona 28.8. klo 17.00 Kauniaisten kirjastossa.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja kaikkien kirjastovierailujen ajankohdista löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilla(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kirjastokiertue ja #biblioteksrunda.

Lisätietoja: Petri Salo, puh. 0295 351 018

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi