Ministeri Skinnari Qatariin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Qatarissa 5.–6.11.2019. Ministeri tapaa valtionjohtoa ja vierailee Dohassa toimivassa suomalais-kansainvälisessä koulussa. Matkan tavoitteena on tuoda esiin Suomen korkeaa osaamista energia-, teknologia- ja koulutussektoreilla sekä luoda pohjaa kaupallisen yhteistyön vahvistumiselle.

”Suomessa on korkeaa osaamista esimerkiksi ilmasto- ja energia-asioissa. Meillä on olemassa innovatiivisia energia- ja teknologiaratkaisuja, joille on kysyntää Qatarin kaltaisessa maassa”, kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sanoo. 

Ministeri Skinnari tapaa Qatarin valtionjohtoa ja vierailee Dohassa toimivassa suomalais-kansainvälisessä koulussa, Qatar–Finland International Schoolissa. 

Vierailulla tavataan EU-maiden suurlähettiläitä ja kansainvälisen työjärjestön ILO:n edustajia. ”Qatar on ollut esillä julkisuudessa vierastyöläisiin liittyvien ongelmien vuoksi. Pidän tärkeänä, että tästä aiheesta keskustellaan vierailuni aikana”, ministeri Skinnari toteaa.

Edellisen ministerivierailun teki Qatariin pääministeri Juha Sipilä toukokuussa 2017.