Kreikan ulkomaankaupasta vastaava varaulkoministeri vierailee Suomessa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tapaa Kreikan ulkomaankaupasta vastaavan varaulkoministerin Costas Fragkogianniksen Helsingissä 16. helmikuuta.

Varaulkoministeri Fragkogianniksen mukana Suomessa vierailee Kreikan elinkeinoelämän ja vienninedistämis- ja investointiorganisaatioiden edustajia. Vierailun keskeisenä tavoitteena on edistää maiden välisiä kauppasuhteita merenkulku-, energia-, digitalisaatio- ja rakennusteollisuussektoreilla.

Ministerit keskustelevat muun muassa Suomen ja Kreikan kahdenvälisistä kauppa- ja investointisuhteista, Suomen ja Kreikan taloustilanteesta uudessa geopoliittisessa ja -taloudellisessa tilanteessa. ”Arvostan suuresti kollegani vierailua yritysdelegaation kanssa Helsingissä. Vierailu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaihtaa näkemyksiä globaaleista ja alueellisista talouden ja kaupan kysymyksistä sekä edistää suomalaisten ja kreikkalaisten yritysten yhteistyötä. Kreikka on Suomelle tärkeä EU- ja kauppakumppani”, toteaa ministeri Skinnari.

Kreikan varaulkoministeri tapaa Suomen-vierailullaan myös elinkeinoministeri Mika Lintilän.

Lisätietoja

  • Reetta Härönoja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 740
  • Mikael Långström, yksikönpäällikön sijainen, Kaakkois-Euroopan ja EU:n laajentumisen yksikkö, puh. +358 295 351 371
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.