Indonesian ulkoministeri Retno Marsudi Suomeen

Indonesian ulkoministeri Retno Marsudi vierailee Helsingissä maanantaina 18. kesäkuuta ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin.

Ulkoministeri Retno Marsudin Suomen-vierailu liittyy YK:n pääsihteerin korkean tason rauhanvälitysryhmän kokoukseen, joka järjestetään Helsingissä. Lisäksi Suomen ja Indonesian ulkoministerit keskustelevat maidemme välisistä kahdenvälisistä asioista ja kansainvälisistä kysymyksistä, EU:n ja ASEAN:in kehityksestä, alueellisista kysymyksistä Euroopassa, Aasiassa ja maailmalla, suurvaltasuhteista, uskontojen välisistä suhteista ja YK:n roolista.

Indonesia on maailman neljänneksi väkirikkain valtio, Kaakkois-Aasian suurin maa, maailman kolmanneksi suurin demokratia ja suurin muslimienemmistöinen maa. Suomen suhteet Indonesiaan ovat hyvät. Kaupallisten suhteiden osalta Suomea kiinnostavat Indonesian voimakkaasti kasvavat markkinat. Maiden välillä on vakiintunutta yhteistyötä mm. energia-alalla, koulutuksessa ja metsäsektorilla.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 9234 581 ja maavastuuvirkamies Anssi Kullberg, Itäisen Aasian ja Oseanian yksikkö, puh. +358 295 350088.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi