Valtionavustukset Eurooppa-tiedottamiseen haettavana vuodelle 2023

Valtionavustusten haku Eurooppa-tiedottamiseen on avattu kansalaisjärjestöille. Avustusten tavoitteena on EU-tietouden lisääminen. Haku on avoinna 4.11.–2.12.2022.

Ulkoministeriö avaa haettavaksi valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Avustukset myönnetään, mikäli eduskunta osoittaa vuoden 2023 valtion talousarviossa tähän varoja. Hakukierros on auki 2.12.2022 klo 16.15 saakka.

Avustuksiin on vuoden 2023 talousarviossa esitetty 445 000 euroa. Avustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen sekä ajankohtaisen EU-keskustelun edistäminen. Vuoden 2023 hakukierroksen painopisteitä ovat

  • EU ihmisoikeustoimijana ja demokratian edistäjänä
  • EU:n talous ja energiapolitiikan suunta
  • EU globaalina toimijana: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja EU:n rooli konfliktien ratkaisijana
  • EU:n laajentuminen

Avustusten myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön valvonnassa noudatetaan valtionavustuslakia (688/2001). Tukea voidaan myöntää suomalaisille, voittoa tavoittelemattomille kansalaisjärjestöille.

Hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Usein kysytyt kysymykset(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Kansalaisjärjestön edustaja – ilmoittaudu infotilaisuuteen

Eurooppatiedotus järjestää tiistaina 8.11. klo 14–15 Teamsissa järjestöjen edustajille tarkoitetun infotilaisuuden vuoden 2023 valtionavustushausta. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä, ja niitä voi myös lähettää ennakkoon osoitteeseen eurooppatiedotus@formin.fi. Mukaan voivat ilmoittautua vain järjestöjen edustajat. Ilmoittautuminen infotilaisuuteen on auki perjantaihin 4.11. klo 16 saakka.

Ilmoittaudu järjestösi edustajana infotilaisuuteen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)