Nya avdelningschefer och ny biträdande avdelningschef

Statsrådet beslutade den 15 mars att utnämna följande avdelningschefer och biträdande avdelningschef:

Maarit Jalava Utrikesrådet Maarit Jalava utnämndes till avdelningschef för utrikesministeriets administrativa avdelning från den 1 september 2007.

Jalava kom till utrikesministeriet 1976 och hon har tjänstgjort vid ministeriets administrativa och handelspolitiska avdelning och vid linjen för Mellanöstern och Afrika. Hon var chef för enheten för anställningsärenden 1999-2004 och därefter personaldirektör vid administrativa avdelningen. Sedan början av 2006 har hon arbetat som biträdande avdelningschef för administrativa avdelningen. Hon har även tjänstgjort vid Finlands ambassad i Stockholm.

Anneli Vuorinen Utrikesrådet Anneli Vuorinen utnämndes till avdelningschef för ministeriets avdelning för globala frågor från den 1 september 2007.

Vuorinen har sedan 2005 varit biträdande avdelningschef för avdelningen för globala frågor. Vuorinen inledde sin karriär vid utrikesministeriet 1985 och har därefter tjänstgjort vid politiska avdelningen och avdelningen för utvecklingssamarbete. Hon har bland annat varit chef för enheten för humanitärt bistånd och chef för enheten för ekonomisk och social utveckling. Hon har tjänstgjort vid Finlands ständiga representation vid FN i Genève i Schweiz och Finlands ambassad i Sydkorea. Vuorinen har tidigare varit sekreterare för internationella ärenden vid social- och hälsovårdsministeriet och innehaft olika informationsuppdrag.

Erja Tikka Utrikesrådet Erja Tikka utnämndes till biträdande avdelningschef för utrikesministeriets informations- och kulturavdelning från den 1 april 2007.

Tikka har sedan år 2001 varit chef för informationsenheten vid informations- och kulturavdelningen. Hon inledde sin karriär vid utrikesministeriet på press- och kulturbyrån 1985 och har arbetat som presstjänsteman vid de finländska ambassaderna i Bonn och London. Tikka har därutöver verkat som partisekreterare för Centern i Finland 1990-94. Hon har tidigare arbetat som journalist och innehaft olika uppdrag inom internationella organisationer.