Nya ambassadörer till Marocko och Förenade Arabemiraten

Republikens president har i dag den 11 maj  utnämnt följande ambassadörer:


Antti Rytövuori Ambassadrådet Antti Rytövuori utnämns till chef för ambassaden i Rabat i Marocko från den 1 juni 2007.

Rytövuori kom till utrikesministeriet 1990. Vid de finländska beskickningarna har han tjänstgjort vid generalkonsulatet i Los Angeles, ambassaden i Peking och Finlands ständiga FN-representation i Genève. Vid utrikesministeriet har han arbetat på handelspolitiska avdelningen, politiska avdelningen och avdelningen för Amerika och Asien. Sedan 2004 har han varit chef för ministeriets enhet för personalärenden på administrativa avdelningen. Rytövuori har även varit styrelsemedlem och ordförande i utrikesförvaltningens tjänstemannaförening UHVY ry. 2003-2004.

Matti Lassila Ambassadrådet Matti Lassila utnämns till chef för ambassaden i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten från den 1 augusti 2007.

Lassila inledde sin karriär vid utrikesministeriet år 1987. Vid de finländska beskickningarna har han tjänstgjort vid konsulatet i Marseille, ambassaderna i Dublin, Teheran och Prag samt Finlands ständiga representationer i Genève och Bryssel. Vid ministeriet har han arbetet på politiska avdelningen, rättsavdelningen och handelspolitiska avdelningen. Sedan 2004 har Lassila varit chef för enheten för EG:s gemensamma handelspolitik.