Uudet suurlähettiläät Beirutiin, Nairobiin ja Osloon

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 4. toukokuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Tarja Fernándezin suurlähettilääksi Beirutiin, Erik Lundbergin Nairobiin ja Mikael Antellin Osloon. He aloittavat uusissa tehtävissään 1.9.2018.

Tarja Fernández työskentelee tällä hetkellä suurlähettiläänä Keniassa ja pysyvänä edustajana YK:n ohjelmissa Nairobissa.

Hän on aiemmin työskennellyt väliaikaisena asianhoitajana Pristinassa ja muissa tehtävissä YK-edustustossa New Yorkissa ja suurlähetystöissä Tukholmassa ja Tel Avivissa.

Ministeriössä Fernández työskenteli viimeksi Eurooppa-kirjeenvaihtajana sekä EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkönä. Hän on työskennellyt muun muassa ministeriön kehitysyhteistyöosastolla ja poliittisella osastolla. Fernández on tullut ministeriön palvelukseen vuonna 1994.

Erik Lundberg
Erik Lundberg

Erik Lundberg siirtyy Nairobiin Suomen Oslon-suurlähettilään tehtävästä.

Hän on sitä ennen työskennellyt ulkoministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä.

Ministeriössä hän on lisäksi työskennellyt oikeudellisella ja kauppapoliittisella osastolla. Suomen ulkomaan edustustoissa Lundberg on työskennellyt suurlähetystöissä Damaskoksessa ja Ottawassa, pysyvässä edustustossa Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja pysyvässä YK-edustustossa New Yorkissa.

Lundberg on tullut ulkoasiainhallinnon palvelukseen 1995.

Mikael Antell
Mikael Antell

Mikael Antell on toiminut Tukholman-suurlähettilään sijaisena vuodesta 2013.

Hän on työskennellyt myös suurlähetystöissä Chilessä ja Kööpenhaminassa. Ministeriössä Antell on työskennellyt Eurooppa-osastolla, EU-sihteeristössä, Amerikan ja Aasian osastolla ja kauppapoliittisella osastolla.

Hän on aloittanut UM:n Eurooppa-tiedottajana vuonna 1995, ja siirtyi kansainvälisten asioiden kurssin kautta diplomaattiuralle vuonna 1998.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413.