Utrikesministeriet förevisar sitt nyaste material på Educa-mässan

Educa-mässan för utbildningsområdet ordnas i Helsingfors mässcentrum fredagen och lördagen den 27–28 januari. På lördagen besöker den prisbelönta palestinska läraren Hanan Al Hroub utrikesministeriets monter.

I monter 6n48 förevisar enheterna för Europainformation och utvecklingskommunikation sina nyaste publikationer som kan användas i undervisningen.

Utrikesministeriet har deltagit i Educa-mässan redan i över tio år. Bild: Hanna Päivärinta/UM

Europainformationen delar ut sin nya Europakarta, bokmärken med EU:s medlemsländer och boken Arktiskt smörgåsbord, som finns på finska, svenska, engelska och nordsamiska.

Utvecklingskommunikationen delar ut undervisningsmaterial om de globala målen för hållbar utveckling.

Den palestinska lärarens motto: No to violence!

Den prisbelönta läraren Hanan Al Hroub är anträffbar i utrikesministeriets monter på lördagen kl. 14.45–15.05. Al Hroub tilldelades Global Teacher Prize 2016, som delas ut av stiftelsen Varkey Foundation.

Al Hroubs strävan som lärare är att ingen ska behöva uppleva våld i skolan. Hon växte själv upp på ett flyktingläger. Den prisbelönta läraren besöker Finland under veckoslutet på inbjudan av utrikesministeriet.

Finland har understött den palestinska myndighetens utbildningssektor i 20 år. Finland ger också bidrag till FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar UNRWA som erbjuder grundläggande undervisning och hälsovård åt flyktingar i Gaza, på Västbanken och i Israels grannländer.

Flera affischer om de globala målen

Under mässan delar utrikesministeriets utvecklingskommunikation ut affischer och annat material om de globala målen för hållbar utveckling. I höstas skickades fyra affischer illustrerade av grafikern Matti Pikkujämsä till alla finländska grundskolor.

Vid årsskiftet kompletterades dessa med två nya affischer som delas ut under Educa och under Norra Finlands lärardagar i Uleåborg den 3–4 februari. Affischerna kan också beställas gratis i UM:s publikationstjänst.

Utrikesministeriet har deltagit i Educa-mässan redan i över tio år. Under de senaste åren har mässan samlat omkring 14 000 experter inom utbildningssektorn.

I år deltar utrikesministeriets Europainformation och enheten för utvecklingskommunikation också i Norra Finlands lärardagar i Uleåborg den 3–4 februari.

kestävä kehitys
koulutus