Ulkoministeriö Educa-messuilla: valokeilassa ajankohtainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne

Ulkoministeriö osallistuu opetus- ja kasvatusalan Educa-messuille 26.–27. tammikuuta Helsingin messukeskuksessa. Perjantain paneelikeskustelussa ulkoministeri Elina Valtonen keskustelee ajankohtaisesta ulkopoliittisesta tilanteesta YK-nuorten Karoliina Vaakanaisen kanssa. Osastolla 6n50 on jaossa ulkoministeriön maksuttomia globaalikasvatuksen ja kehityspolitiikan julkaisuja.

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27. tammikuuta. Ulkoministeriö järjestää messuilla paneelikeskustelun teemalla Kansainvälinen järjestys koetuksella – Suomen asema suurvaltakilpailun ja konfliktien aikakaudella.

Ulkoministeri Elina Valtonen ja YK-nuorten puheenjohtaja 2023 ja Nuorten Agenda2030-ryhmän tasa-arvoinen puheenjohtaja Karoliina Vaakanainen keskustelevat ajankohtaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Keskustelua moderoi toimittaja Tommy Fränti.

Keskustelu kuullaan Messukeskuksen Tahto-lavalla perjantaina 26. tammikuuta klo 16.

Ulkoministeriön messupiste löytyy osastolta 6n50. Osastolla on jaossa tuttuja kestävän kehityksen tavoitteista kertovia globaalikasvatuksen materiaaleja, kuten Opettajan opasta ja Agenda2030-julisteita. Lisäksi tarjolla on uusi painos ajankohtaisesta Nato lyhyesti -esitteestä sekä EU-aiheisia julkaisuja.

Messuilla pääset myös tutustumaan uuteen lukiolaisille suunnattuun globaalikasvatuksen nettipeliin.(Linkki toiselle web-sivustolle.) Kestävän kehityksen tutkimusmatka vie lukiolaiset seikkailuun, jossa he oppivat Suomen kehitysyhteistyöstä ja kestävästä kehityksestä hauskalla ja interaktiivisella tavalla.

Tule kuulemaan paneelikeskustelua, tapaamaan ulkoministeriön asiantuntijoita ja tutustumaan kehityspolitiikan ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan teemoihin. Nähdään messuilla!

Tapahtumaan voi rekisteröityä kävijäksi veloituksetta.