Ulkoministeri Haavisto vierailee Brysselissä ja puhuu EU:n suurlähettiläskokouksessa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Brysselissä 10. lokakuuta ja puhuu EU:n suurlähettiläskokouksessa. Ulkoministeri Haavisto tapaa vierailullaan myös EU:n korkean edustajan Josep Borrellin ja Belgian ulkoministerin Hadja Lahbibin.

Euroopan unionin vuosittaisessa suurlähettiläskokouksessa keskustellaan EU:n roolista sirpaloituneessa maailmassa. EU:n korkea edustaja Josep Borrell on kutsunut ulkoministeri Haaviston pitämään suurlähettiläille puheen, jonka jälkeen ministeri keskustelee paneelissa politiikan tutkija Ivan Krastevin kanssa EU:sta globaalina toimijana. Krastev toimii Center for Liberal Strategies -instituutin puheenjohtajana.

”Kutsu on osoitus siitä, että Suomen näkemykset EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamiseksi kiinnostavat. Suomen intressi sirpaloituneessa maailmassa on vahva ja yhtenäinen EU”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Ulkoministeri Haavisto tapaa Brysselissä EU:n korkean edustajan Josep Borrellin. He keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Afrikan sarvesta ja Länsi-Balkanista.

Ulkoministeri Haavistolla on vierailulla myös kahdenvälinen tapaaminen Belgian ulkoministerin Hadja Lahbibin kanssa. Lisäksi vierailuohjelmassa ovat muun muassa tapaamiset EU:n sisäasioista vastaavan komissaarin Ylva Johanssonin ja European Institute of Peace- järjestön toiminnanjohtaja Michael Keatingin kanssa

Lisätietoja

  • Toni Sandell, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 050 301 3943
  • Lauri Hirvonen, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkö, puh. 050 470 0153
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@formin.fi