Turun Eurooppa-foorumi kutsuu keskustelemaan Euroopasta

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään 27.–28. elokuuta teemalla ”Suomi 25 vuotta EU:ssa”. Tapahtumassa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Foorumi järjestetään kolmatta kertaa, ja sen ohjelmaa on mahdollista seurata verkon välityksellä. Ulkoministeriö on mukana tapahtumajärjestäjänä.

EU-korttipeli ja pohdintoja EU:n yhtenäisyydestä

Mitä tapahtuu, kun toimittaja, meppi ja virkamies kohtaavat Turun kesässä EU25v.-korttipelin äärellä? Leikkisät ja vakavammatkin kysymykset haastavat niin keskustelijat kuin yleisön Eurooppatiedotuksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Ääneen pääsevät meppi Alviina Alametsä, STT:n toimittaja Anniina Luotonen sekä yksikönpäällikkö Mika Kukkonen ulkoministeriön Eurooppa-osastolta. Keskustelun juontaa ulkoministeriön viestintäjohtaja Elina Ravantti. Tilaisuus järjestetään perjantaina 28.8. klo 12.15–13.00.

Kuvassa toimittaja Anniina Luotonen, yksikönpäällikkö Mika Kukkonen ja Euroopan parlamentin jäsen Alviina Alametsä.
Toimittaja Anniina Luotonen (vas.), yksikönpäällikkö Mika Kukkonen ja Euroopan parlamentin jäsen Alviina Alametsä keskustelevat Suomen EU-jäsenyydestä eri näkökulmista Turun Eurooppa-foorumissa ensi viikolla.

Koronapandemia on korostanut EU:n tarvetta tuottaa vakautta ja turvallisuutta jäsenmailleen. Yhtenäisyys EU:ssa on ratkaisevaa myös EU:n ulkopoliittiselle vallalle. EU:n päätöksentekoa ja yhtenäisyyttä poikkeustilanteissa -paneelikeskusteluun perjantaina 28. elokuuta kello 13.15–14.45 osallistuu ulkoministeriöstä alivaltiosihteeri Kai Sauer.

Tule mukaan virtuaalisesti

Koronavirustilanteen vuoksi paikalla olevan yleisön määrää rajoitetaan, mutta keskustelua on mahdollista seurata verkossa. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen kautta sekä Twitterissä aihetunnisteella #eurooppafoorumi.

Kaikki Turun Eurooppa-foorumin keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin YouTubesta.