Tunisian viestintäteknologioista vastaava ministeri Nizar Ben Neji vierailee Suomessa

Tunisian viestintäteknologioista vastaava ministeri, tohtori Nizar Ben Neji vierailee Suomessa 16.–17. helmikuuta.

Ministeri Nizar Ben Neji tapaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin. Tämän lisäksi ohjelmassa on virkamiesten, akatemian ja liike-elämän edustajien tapaamisia.  

”5G-teknologia on yksi digitalisaation vetureista. Vierailun tarkoituksena on esitellä sitä, mitä teknologialla on Suomessa saatu aikaan. Startup-kulttuurimme ja kasvuyritysten tarpeet ovat myös aiheita, joista aiomme vaihtaa näkemyksiä”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari mainitsee.

”Suomella on paljon tarjottavaa Tunisialle huippuluokan viestintäteknologioissa ja sähköisten palveluiden kehittämisessä. Uskon että myös esimerkiksi kyberturvallisuuteen ja datatalouden edistämiseen liittyvät kysymykset nousevat tapaamisessani ministeri Ben Nejin kanssa esille”, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Keskusteluissa käsitellään muun muassa suomalaista osaamista viestintäteknologian ja sähköisten palveluiden kehittämisessä. Tunisia kehittää omaa infrastruktuuriaan näillä sektoreilla, minkä lisäksi Tunisia voi myös toimia siltana Afrikan markkinoille.
 

Lisätietoja: 

  • Krista Napola, yksikönpäällikkö, puh. 0295 350 812 
  • Anne M’Rabet, vastuuvirkamies, puh. 0295 350 636
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi