Tukholman vesiviikolla keskustellaan uusien teknologioiden, veden ja vallan yhteydestä

Maailman vesiviikolla Tukholmassa 20.-24.8. järjestettävässä Innovaatiot ja geopolitiikka -seminaarisarjassa käsitellään digitaalisen teknologian vaikutusta jaettujen vesivarojen hallintaan ja veteen liittyviin poliittisiin neuvotteluihin globaalisti.

Kuva: Stockholm International Water Institute Siwi

Teknologia ja innovaatiot avaavat ovia uusille toimijoille vesidiplomatian pelikentällä ja tuovat mukanaan sekä mahdollisuuksia että uudenlaisia haasteita.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä ulkoministeriö, Finnish Water Forum (FWF), Tukholman kansainvälinen vesi-instituutti SIWI, Kansainvälinen kriisiryhmä ICG, Yhdysvaltain rauhaninstituutti USIP ja Maailman meteorologiajärjestö WMO.

Ulkoministeriön ja Finnish Water Forumin vetämässä seminaarisarjan osiossa pohditaan digitaalisen murroksen ja uusien teknologioiden ja innovaatioiden tuomaa vaikutusta rajavesiyhteistyöhön ja vesidiplomatiaan. Alueellisten esimerkkien kautta käsitellään digitaalisuuden ja uuden teknologian vaikutusta erityisesti jaettujen vesivarojen hallintaan ja veteen liittyviin poliittisiin neuvotteluihin.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä maanantaina 21.8. klo 17:00-18:30 Suomen aikaa. Vesiviikon keskustelutilaisuuksia voi seurata myös myöhemmin seminaaritallenteena.

Suomen osastolla esillä innovatiivisia vesiratkaisuja

Vesiviikoilla on esillä Finnish Water Forumin osasto, jossa esitellään innovatiivisia vesiratkaisuja ja erikoisosaamista Suomesta. Finnish Water Forum (FWF) on Suomen vesialan toimijoiden verkosto, joka kokoaa yhteen vesisektorin osaamisen yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla.

Viikon aikana vierailijoilla on mahdollisuus tavata Geologian tutkimuskeskuksen, Niras Finlandin ja Resistomapin asiantuntijoita, jotka esittelevät ratkaisujaan muun muassa pohjavesien sekä tekopohjavesien hallinnan, antibioottiresistenssin monitoroinnin ja kehitysyhteistyöratkaisujen saralta. 

Lisätietoja