Saudi-Arabian kauppaministeri vierailee Suomessa

Saudi-Arabian kauppaministeri Dr. Majid AlKassabi vierailee Suomessa 1.– 4. marraskuuta kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kutsusta.

Dr. Majid AlKassabin mukana Suomessa vierailee Saudi-Arabian hallituksen edustajia ja korkeaa virkamiesjohtoa sekä elinkeinoelämän edustajia. Kauppaministeri AlKassabi tapaa Suomen-vierailullaan myös muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan, elinkeinoministeri Mika Lintilän ja tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen sekä suomalaisia elinkeinoelämän edustajia. Kauppaa edistetään energia-, IT-, logistiikka-, opetus-, turismi-, peliteollisuus-, kaivos-, rakennus-, elintarvike- ja metsäteollisuussektoreilla.   

Saudi-Arabia on Suomen merkittävin vientikohde Persianlahden alueella. Vierailulla vahvistetaan Suomen ja Saudi-Arabian kahdenvälisiä talous- ja kauppasuhteita. Vierailu on jatkoa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin vierailulle Riadiin 24.−26. lokakuuta.

Suomen ja Saudi-Arabian välillä toimii talouskomissio Saudi-Finnish Joint Committee. Komissio on keskeinen talousyhteistyön koordinoija maiden välillä. Talouskomission seurantakokous järjestetään kauppaministeri AlKassabin Suomen-vierailun yhteydessä.

Lisätietoja:

  • Sofie From-Emmesberger, osastopäällikkö, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. 0295 350 802
  • Reetta Härönoja, ministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 350 740
  • Nina Alatalo, elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat), puh. 0295 047 171