Nimityksiä ulkoasiainhallinnossa

Valtioneuvoston istunnossa sekä tasavallan presidentin esittelyssä 4. elokuuta määrättiin useita henkilöitä uusiin tehtäviin Helsingissä ja Suomen edustustoissa ulkomailla.

Valtioneuvosto määräsi istunnossaan 4. elokuuta uusiin tehtäviin seuraavat henkilöt.

Alivaltiosihteeri, kehityspolitiikka

Pasi Hellmanin rintakuva
Pasi Hellman

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Pasi Hellmanin ulkoministeriön alivaltiosihteerin tehtävään, vastuualueenaan kehityspolitiikka, määräajaksi 1.9.2022–31.8.2026.

Hellman siirtyy tehtävään Shanghain-pääkonsulaatin päällikön tehtävästä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa ulkoministeriön kehityspoliittisella osastolla apulaisosastopäällikön ja yksikönpäällikön tehtävissä.

Hellman oli Pohjoismaisen kehitysrahaston (NDF) toimitusjohtaja vuosina 2012–2018, ja toimi Aasian kehityspankin (ADB) johtokunnassa Manilassa vuosina 2004–2007. Suomen suurlähetystöissä hän on toiminut Haagissa ja Nairobissa. 

Ulkoministeriön palvelukseen hän astui vuonna 1995. Koulutukseltaan Hellman on kauppatieteiden tohtori.

Osastopäällikkö, Eurooppa-osasto

Olli Kantanen
Olli Kantanen

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Olli Kantasen ulkoministeriön Eurooppa-osaston osastopäällikön tehtävään määräajaksi 8.8.2022–31.8.2026.

Kantanen siirtyy tehtävään ulkoministeriön Eurooppa-osaston apulaisosastopäällikön tehtävästä.

Aiemmin Kantanen on toiminut muun muassa edustuston päällikkönä Riiassa sekä yksikönpäällikönä Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikössä.

Ulkoministeriön palvelukseen Kantanen on tullut vuonna 1994. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Protokollapäällikkö

Mika Koskinen
Mika Koskinen

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Mika Koskisen ulkoministeriön protokollapäällikön tehtävään määräajaksi 1.9.2022–31.8.2026.

Koskinen siirtyy tehtävään New Yorkin-pääkonsulaatin päällikön tehtävästä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa edustuston päällikkönä Limassa sekä ulkoministeriössä henkilöstöpalvelupäällikön tehtävässä.

Ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1995 tullut Koskinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Päällikkö, kansallinen turvallisuusviranomainen

Päivi Kaukoranta
Päivi Kaukoranta

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Päivi Kaukorannan kansallisen turvallisuusviranomaisen päällikön tehtävään määräajaksi 1.9.2022–31.8.2026.

Kaukoranta siirtyy tehtävään Haagin-edustuston päällikön tehtävästä. Kaukoranta on toiminut aikaisemmin muun muassa ulkoministeriön oikeuspäällikkönä sekä yksikönpäällikkönä EU- ja valtiosopimusasioiden yksikössä.

Ulkoministeriön palveluksessa Kaukoranta on työskennellyt vuodesta 1989. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Apulaisosastopäällikkö, poliittinen osasto

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Mikael Antellin ulkoministeriön poliittisen osaston apulaisosastopäällikön tehtävään määräajaksi 1.9.2022–31.8.2026.

Mikael Antell
Mikael Antell

Hän siirtyy tehtävään Suomen Oslon-suurlähettilään paikalta.

Aiemmin hän on toiminut muun muassa Tukholman-edustuston päällikön sijaisena, Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijaisena sekä EU-koordinaattorina yleisten EU-asioiden ja yhteensovittamisen yksikössä.

Muuta edustustokokemusta hänellä on Santiago de Chilestä ja Kööpenhaminasta.

Antell on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Hän on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1995.

 

Apulaisosastopäällikkö, viestintäosasto

Valtioneuvosto määräsi ulkoasiainneuvos Kirsi Vanamo-Santacruzin ulkoministeriön viestintäosaston apulaisosastopäällikön tehtävään määräajaksi 1.9.2022–31.8.2026.

Kirsi Vanamo-Santacruz
Kirsi Vanamo-Santacruz

Vanamo-Santacruz siirtyy tehtävään Argentiinasta, jossa hän toimi Suomen suurlähettiläänä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Ranskan-edustuston päällikön sijaisena ja Suomen Unesco-edustuston pysyvän edustajan sijaisena sekä ulkoministeriön henkilöstösuunnittelupäällikkönä.

Muuta edustustokokemusta hänellä on Jakartasta, Ankarasta ja Lissabonista.

Vanamo-Santacruz on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1995. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Edustuston päällikkö, Tallinna

Vesa Vasara
Vesa Vasara

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasianneuvos Vesa Vasaran Suomen Tallinnan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2022 lukien.

Vasara siirtyy tehtävään Suomen Lontoon-edustuston päällikön sijaisen tehtävästä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen Tanskan-suurlähettiläänä, ulkoministeriön itäosaston apulaisosastopäällikkönä sekä yksikönpäällikön tehtävässä Pohjoisen Europan yksikössä.

Koulutukseltaan Vasara on filosofian kandidaatti. Ulkoministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1995.

Lisäksi tasavallan presidentti sivuakkreditoi Suomen Perun-suurlähettilään Antti Rytövuoren Boliviaan ja Ecuadoriin.

Lisätietoja:

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 5350038
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi