Ministeri Skinnari Lontooseen: asialistalla kauppapolitiikan ja kestävän kehityksen ratkaisut

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Lontoossa 24. marraskuuta. Matkan aikana ministeri Skinnari tapaa Ison-Britannian kauppapolitiikkaministeri Greg Handsin ja kehitysministeri Andrew Mitchellin.

”Iso-Britannia on Suomelle läheinen ja samanmielinen kumppani. Yhteistyömme ja vuoropuhelumme on juuri nyt tässä maailmantilanteessa tärkeää. Etsimme yhdessä ratkaisuja”, toteaa ministeri Skinnari.

Ministeri Skinnari keskustee ministeri Handsin kanssa muun muassa Suomen ja Iso-Britannian kahdenvälisen kaupan edistämisestä, vihreän siirtymän mahdollisuuksista sekä ajankohtaisista kauppapoliittisista asioista. 

Suomen ja Ison-Britannian yhteistyö ilmastosopeutumiskysymyksissä ja -rahoituksessa on tiivistä. Molemmat maat kuuluvat Champions Group on Adaptation Finance -ryhmään, joka piti ensimmäisen ministeritason kokouksen Glasgow´n ilmastokokouksen jälkeen Lahdessa huhtikuussa 2022. Ministeri Skinnari keskustelee ministeri Mitchellin kanssa lisäksi muun muassa kehitysrahoituksen vaikuttavuudesta, uudistamisesta sekä kansainvälisestä kouluruokakoalitiosta, jota Suomi johtaa yhdessä Ranskan kanssa.

Lisätiedot:

  • Tiina Vainio, ministerin erityisavustaja, puh. 050 524 6559
  • Aleksi Vakkuri, yksikönpäällikkö, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. 0295 350 627
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi