Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu pohjoismaisten yhteistyöministerien kokoukseen 31. tammikuuta Kööpenhaminassa.

Ministeri Blomqvist tapaa kokouksen yhteydessä kahdenvälisesti Pohjoismaiden ministerineuvoston uuden pääsihteerin Karen Ellemannin, joka on aloittanut tehtävässään tammikuun alussa.

”Olemme pääsihteeri Ellemannin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että tehokasta ja tuloksellista pohjoismaista yhteistyötä tarvitaan. Pohjoismaiden yhteinen visio maailman kestävimmästä ja integroituneimmasta alueesta vuonna 2030 on työmme keskiössä”, sanoo ministeri Blomqvist.

Kokouksen pääaiheena on Pohjoismaiden pääministerien vuonna 2019 hyväksymän vision toimeenpano. Ministerit keskustelevat visiotyön etenemisestä ja toimintasuunnitelman laatimisesta vuoden 2024 jälkeiselle ajalle. Tarkoituksena on muuan muassa voimistaa toimintasektoreiden roolia esimerkiksi vihreän siirtymän vahvistamiseksi. Lisäksi kokouksen keskeisiin aiheisiin kuuluu vuotta 2024 koskeva budjettisuunnittelu. 
 

Lisätiedot