Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Oslossa

Ministeri Skinnari vierailee Oslossa 17.–19.11.2020. Suomen ja Norjan väliset suhteet ovat vahvat ja monipuoliset. Molemmissa maissa vallitsee selvä tahtotila syventää yhteistyötä edelleen. Ministeri Skinnarin Oslon-vierailu keskittyy erityisesti kahdenvälisiin kaupallistaloudellisiin suhteisiin sekä ajankohtaisiin alueellisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreiden, kehitysyhteistyöministeri Dag Inge Ulsteinin, elinkeinoministeri Iselin Nybøn, öljy- ja energiaministeri Tina Brun sekä kalastusministeri Odd Emil Ingebrigtsenin. Ohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Norjan elinkeinoelämän sekä Norjassa toimivien suomalaisyritysten edustajien kanssa. Keskusteluissa norjalaisministerien kanssa käsitellään muun muassa vihreään siirtymään, digitalisaatioon ja logistiikkaan liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä ajankohtaisia kauppapolitiikkaan, kehityspolitiikkaan ja arktiseen politiikkaan liittyviä kysymyksiä.

”Vihreä siirtymä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia yhteistyön laajentamiseen Suomen ja Norjan välillä. Esteettömän kaupan merkitys korostuu epävarmoina aikoina, niin myös kehitysyhteistyön. On hyvä päästä tapaamaan norjalaisia kollegoita ja pohtia yhteisiä ratkaisuja yhteiskuntien kestävyyden parantamiseksi”, sanoo Skinnari.

Lisätietoja:


Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi + 358 50 478 1387 
Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.