Kehityspolitiikkaa journalisteille – haku auki vuoden 2024 Kehitysakatemiaan

Ulkoministeriö järjestää tammi-helmikuussa 2024 journalisteille tarkoitetun kehityspolitiikan ja -yhteistyön perehdytysohjelman, jonka erityisenä teemana ovat kaupan ja kehityksen yhteydet. Kehitysakatemiaan kuuluu matka Sambiaan. Hakukierros on auki 10.-24.11.23.

Journalisteille tarkoitetun Kehitysakatemian tavoitteena on syventää osallistujien tietoja globaaleista kehityskysymyksistä sekä Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön kokonaisuudesta. Vuoden 2024 Kehitysakatemian teemana on kestävä kauppa ja kehitys - erityisesti kehitysyhteistyön kumppanimaiden talouden ja yhteiskunnan kehittyminen sekä irtautuminen ulkopuolisesta avusta.

Ohjelma koostuu kahdesta seminaaripäivästä Helsingissä sekä noin viikon matkasta Sambiaan. Matkalla paneudutaan Sambian ajankohtaisiin kehityskysymyksiin sekä maan ja alueen talousnäkymiin. Kriittisten mineraalien ja kaivostoiminnan ansiosta Sambia on geopoliittisen kilpailun ja investointisuunnitelmien kohteena. Osaksi matkaa on suunnitteilla vierailu maan luoteisprovinssin kaivosalueelle.    

Alustavat seminaaripäivät ovat 15. tammikuuta ja 2. helmikuuta. Matkan suunniteltu ajankohta on 3.-10./11. helmikuuta 2024.  Aikataulu ja ohjelma tarkentuvat joulukuussa.  

Ohjelmaan valitaan 6-8 toimittajaa, jotka työskentelevät eri medioille. Valinnat tekee ulkoministeriön viestintäosasto, osallistujavalinnoista ilmoitetaan hakijoille joulukuun puoliväliin mennessä. 

Kurssille valittavilta edellytetään osallistumista ohjelmaan kokonaisuudessaan sekä hyvää suomen ja englannin kielitaitoa.  

Ohjelmaan haetaan täyttämällähakemus(Linkki toiselle web-sivustolle.) sähköisesti 24.11.23. klo 16 mennessä. Halutessasi voit vastata kysymyksiin myös ruotsiksi tai englanniksi.

Kehitysakatemian hakuohjeet: Linkki hakuohjeisiin

Lisätietoja antaa tiedottaja Milma Kettunen, puh. 050 406 5533, etunimi.sukunimi@gov.fi