Kehityspolitiikkaa journalisteille – haku auki vuoden 2023 Kehitysakatemiaan

Ulkoministeriö järjestää tammikuussa 2023 journalisteille tarkoitetun kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön perehdytysohjelman. Kehitysakatemiaan kuuluu matka Keniaan. Lisäksi 1-2 toimittajalla on mahdollisuus vierailla myös Somaliassa. Hakukierros on auki 11.-30.11.2022.

Journalisteille tarkoitetun Kehitysakatemian tavoitteena on syventää osallistujien tietoja globaaleista kehityskysymyksistä sekä Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön kokonaisuudesta. Koronavuosien tauon jälkeen perehdytysohjelma järjestään tammikuussa 2023. 

Ohjelma koostuu kahdesta vajaan työpäivän mittaisesta seminaaripäivästä Helsingissä sekä noin viikon matkasta Keniaan. Lisäksi 1-2 toimittajalla on mahdollisuus vierailla matkaviikon aikana Somaliassa. Matkalla paneudutaan Kenian ja Somalian ajankohtaiseen tilanteeseen niin kehityksen, turvallisuuden kuin kaupankin näkökulmista. Osana ohjelmaa tutustutaan esimerkiksi Suomen tukemaan työhön naisten aseman ja nuorisotyöllisyyden parantamiseksi Keniassa. Somaliassa tutustutaan esimerkiksi Suomen tukeen koulutuksen ja lisääntymisterveyden parantamiseksi sekä suomalaisten rooliin Somalian vakauttamisessa.

Alustavat seminaaripäivät ovat 11. ja 20. tammikuuta ja matkan suunniteltu ajankohta on 20.-28. tammikuuta.  Aikataulu ja ohjelma tarkentuvat joulukuussa.  

Ohjelmaan valitaan 6-8 toimittajaa, jotka työskentelevät eri medioille. Hakijoita pyydetään perustelemaan erikseen kiinnostuksensa Somalia-osuuteen. Somaliaan matkustavilta edellytetään jonkinlaista kokemusta kriisialueilla työskentelystä. Valinnat tekee ulkoministeriön viestintäosasto, osallistujavalinnoista ilmoitetaan hakijoille joulukuun puoliväliin mennessä. 

Kurssille valittavilta edellytetään osallistumista ohjelmaan kokonaisuudessaan. Ohjelman kielinä ovat suomi ja englanti. 

Ohjelmaan haetaan täyttämällä hakemus(Linkki toiselle web-sivustolle.) sähköisesti 30.11. Klo 16 mennessä. Halutessasi voit vastata kysymyksiin myös ruotsin tai englannin kielellä – perehdytysohjelma toteutetaan pääosin suomeksi ja matkaosuus edellyttää lisäksi englannin kielen hyvää taitoa. 

Kehitysakatemian hakuohjeet (pdf)

Lisätietoja antaa tiedottaja Milma Kettunen, puh. 050 406 5533, etunimi.sukunimi@formin.fi