Kehitys-lehti: Ilmastonmuutos koettelee kehittyviä maita

Tuore Kehitys-Utveckling-lehti kertoo, millaisia vaikutuksia ilmastonmuutoksella on kehittyville maille ja miten koronapandemia muutti kehitysyhteistyötä.

Kehittyvät maat ovat vaikuttaneet historiallisesti vähiten ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen syntyyn. Silti maat, ja erityisesti maiden köyhimmät ihmiset, kärsivät ilmastonmuutoksen seurauksista eniten. Kehittyvät maat tarvitsisivat nykyistä huomattavasti enemmän tukea ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumiseen ja ilmastonmuutoksen hillintään, mutta sekä rahoitus että rahoittajien määrä eivät ole vastanneet vielä tarpeeseen.

Kuva Kehitys-lehden kannesta: äiti ja tytär seisovat Madagaskarin maisemassa.


Juuri julkaistu Kehitys-Utveckling-lehti(Linkki toiselle web-sivustolle.) kertoo laajasti ilmastokriisin vaikutuksista Afrikassa. Maanosa on erityisen haavoittuvainen ilmastonmuutoksen vaikutuksille ja kärsii samanaikaisesti muiden muassa lisääntyvästä kuivuudesta ja tulvista. Lehden pitkä kuvareportaasi(Linkki toiselle web-sivustolle.) näyttää, millaista on elää ilmastokriisin keskellä Madagaskarilla. Saaren eteläosia on koetellut pitkä kuivuus ja hiekkamyrskyt. Ilmastonmuutos lisää alueen ääri-ilmiöitä, joita ihmisten toimet, kuten metsäkato, ovat voimistaneet. Kuivuus ja hiekkamyrskyt ovat heikentäneet alueen ruokaturvaa ja johtaneet nälkään. 

Kehitys-lehti kertoo myös, miten koronapandemia muutti kehitysyhteistyön tapoja ja mitä vaikutuksia pandemialla arvioidaan olevan globaaliin kehitykseen. Henkilöhaastattelussa toimittaja Liselott Lindström kertoo, mitä oppi työskennellessään Yleisradion avustajana Afrikassa. 

Lue Kehitys-lehden juttuja ilmaiseksi verkosta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Tilaa Kehitys-lehti ilmaiseksi kotiisi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lue lehden näköisversio (pdf)(Linkki toiselle web-sivustolle.)