Kansainvälinen konferenssi Afganistanin tukemiseksi Suomen johdolla

Suomi järjestää yhteistyössä YK:n ja Afganistanin hallituksen kanssa Afganistan-apukonferenssin maanantaina ja tiistaina 23.-24. marraskuuta. Konferenssi järjestetään keskellä historiallista rauhanprosessia. Kansainvälisen tuen jatkuminen on tarpeen, jotta rauha voi onnistua ja rakentua kestävälle pohjalle. Suomesta kokoukseen osallistuvat ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitys-ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. Ministeritason tapahtuma järjestetään koronarajoitusten vuoksi virtuaalisesti Genevestä.

”Konferenssin toteutuminen näissä oloissa on iso saavutus Suomelta. Nyt on tärkeä tukea Afganistania - kansainvälisellä ja Suomen tuella on jo saavutettu merkittäviä tuloksia. Kansainvälinen tuki ja pitkäaikainen sitoutuminen Afganistaniin on tärkeämpää kuin koskaan”, painottaa Janne Taalas, Suomen Afganistan-konferenssin erityisedustaja.

Suomi tukee, merkittäviä tuloksia saavutettu

Suomi tukee Afganistania kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun sekä siviili- ja sotilaallisen kriisinhallinnan keinoin. Suomi vaikuttaa maassa osana Euroopan unionia ja kansainvälistä yhteisöä. Suomi edistää vahvasti naisten ja tyttöjen oikeuksia Afganistanissa.

Kansainvälisellä ja Suomen tuella on saavutettu tähän mennessä merkittäviä tuloksia Afganistanissa esimerkiksi koulunkäynnissä ja terveydessä. Lasten koulunkäynti on lähes kymmenkertaistunut ja koululaisista 40% on tyttöjä, yleinen elinajanodote noussut lähes 60 vuoteen ja terveyspalvelujen piirissä on 80% ihmisistä.

Maanantaina ja tiistaina järjestettävää konferenssia voi seurata suorana lähetyksenä YK:n verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja se tulkataan kaikille kuudelle viralliselle YK-kielelle.