Järjestyksessään kuudes Barents Industrial Partnership -tapahtuma pidettiin Saariselällä 18.-19.4.2007

Barentsin euroarktisen neuvoston taloustyöryhmä järjesti Barentsin alueen elinkeinoelämän kumppanuus -seminaarin Saariselällä 18.-19.4.2007. Seminaarin teemana oli yhteisrahoitus etenkin Barentsin alueen pk-yritysten tarpeisiin. Taloustyöryhmän puheenjohtajana 2005-2007 toimii neuvotteleva virkamies Barbro Widing Kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Edellinen Barents Industrial Partnership -tapahtuma järjestettiin Rovaniemellä 28.-29.3.2006. Huhtikuun seminaarin järjestelyistä vastasivat Barentsin euroarktisen neuvoston taloustyöryhmä, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Ulkoasiainministeriö sekä Pohjoismainen Investointipankki NIB.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan Saariselän hotelli Riekonlinnassa osallistui noin 130 henkilöä koko Barentsin alueelta. Tilaisuuden avajaispuheen piti kauppapoliittinen alivaltiosihteeri Pekka Huhtaniemi Ulkoasianministeriöstä. Osallistujien joukossa oli niin yksityisen sektorin kuin tiedeyhteisön edustajiakin sekä aluehallinnon ja keskushallinnon virkamiehiä. Puhujiksi tilaisuuten oli kutsuttu niin yksityisiä liikepankkeja kuin myös Barentsin alueen kauppakamarien ja vienninedistämisorganisaatioiden edustajia.

Nyt järjestetty Barents Industrial Partnership -tapahtuma oli osa Suomen puheenjohtajuusohjelmaa Barentsin euroarktisessa neuvostossa. Tapahtumia on järjestetty vuodesta 2004.

Seminaarin esitykset on saatavissa http://www.barentsinfo.org(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)