Finnish Internet Forumin aiheina tekoäly ja digiarjen kriisinkestävyys

Tekoäly ja internetin mahdollistaman digiarjen kriisinkestävyys ovat pääaiheina vuoden 2024 Finnish Internet Forumissa. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 3. huhtikuuta eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Tekoäly on monessa mukana ja vaikuttaa siihen hyvässä ja pahassa. Internetin sääntelyssä johtavan roolin ottanut Euroopan unioni on juuri sopinut tekoälysäädöksestään, mutta pystyykö se vastaamaan teknologisen kehityksen luomaan haasteeseen ja miten Suomi asemoituu tässä asiassa jatkossa?

Finnish Internet Foruminissa keskustellaan myös internetin resilienssistä, kriisinkestävyydestä. Aiheena on myös tilannekatsaus kahteen rinnakkaiseen prosessiin, joilla pyritään vahvistamaan internetin globaalin hallinnan puitteita.

Ilmoittautuminen(Linkki toiselle web-sivustolle.) Finnish Internet Forumiin viimeistään 22.3.2024 klo 12. Ilmoittautuminen on edellytys osallistumiselle paikan päällä eduskunnan tiloissa (Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3). Osanottajien on todistettava henkilöllisyytensä. 

Tilaisuutta voi seurata myös Eduskunnan verkkosivuilla osoitteessa https://verkkolahetys.eduskunta.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) 

Finnish Internet Forum kokoontuu vuosittain käsittelemään internetin hallinnon ajankohtaisia kysymyksiä. Järjestäjiin kuuluvat mm. ulkoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen Internet yhdistys, Tieto-ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry ja Suomen Electronic Frontier Foundation.