Evakuointilento Israelista

Ulkoministeriö valmistelee evakuointilentoa niille Israelissa ja Palestiinalaisalueella oleville Suomen kansalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville, jotka tarvitsevat apua alueelta poistumiseen.

Tilanteen ennakoimattomuuden vuoksi ulkoministeriö järjestää evakuointimahdollisuuden apua tarvitseville Suomen kansalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville ulkomaalaisille. Evakuointi toteutetaan mahdollisuuksien mukaan Suomeen tai lähimmälle turvalliselle alueelle, matkustajan suostumuksella ja hänen omalla kustannuksellaan. Ulkoministeriö jatkaa järjestelyjä tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjoismaiden kanssa ja pyrkii tarjoamaan evakuointimahdollisuuden lähipäivinä.

Alueella olevia matkailijoita kehotetaan tekemään matkustusilmoitus(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja hätätilanteessa olemaan yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen sähköpostitse paivystys.um@formin.fi tai puhelimitse +358 9 1605 5555. Ulkoministeriö on yhteydessä matkustusilmoituksen tehneille ja välittää tietoa tietoa evakuointilennosta.

Ulkoministeriö on 8.10.2023 korottanut Israelia koskevan matkustustiedotteensa tasoa ’Vältä tarpeetonta matkustamista’ –tasolle. Matkustamista kehotetaan välttämään erityisesti maan eteläosaan Gazan raja-alueelle, maan pohjoisosaan Libanonin ja Syyrian raja-alueille sekä noudattamaan erityistä varovaisuutta Länsirannalla.

Suomen suurlähetystö(Linkki toiselle web-sivustolle.) toimii edelleen Israelissa ja avustaa konsuliapua pyytäneitä mahdollisuuksien mukaan.