EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Israelin ja sen lähialueen tilanteesta, Sahelista sekä taloudellisesta turvallisuudesta

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä 11. joulukuuta. Suomea edustaa kokouksessa ulkoministeri Elina Valtonen.

Ulkoasiainneuvosto

Keskustelussa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan esille nousevat EU:n tuki Ukrainalle, turvallisuussitoumukset ja pakotteet.

”EU:n tulee jatkaa tukeaan Ukrainalle ja edetä Ukrainalle annettavien turvallisuussitoumusten kanssa”, ulkoministeri Valtonen sanoo.

Ulkoasianneuvoston asialistalla on Israelin ja sen lähialueen tilanne.

”Gazan alueen humanitaarinen tilanne heikkenee entisestään. Samalla väkivalta on voimakkaasti lisääntynyt Länsirannalla. EU:n tulee jatkaa työtä sen eteen, että väkivaltaisuudet saadaan loppumaan ja Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti saadaan ratkaistua kahden valtion mallin pohjalta”, ulkoministeri Valtonen toteaa.

Ministerit keskustelevat myös ajankohtaisesta tilanteesta Sahelin alueella ja EU:n taloudellisen turvallisuuden ulkopoliittisesta ulottuvuudesta.

Neuvoston yhteydessä järjestetään illallinen Valko-Venäjän oppositiojohtajan Svjatlana Tsihanouskajan kanssa, aamiaistilaisuus Armenian ulkoministerin Ararat Samveli Mirzoyanin kanssa sekä itäisen kumppanuuden ministerikokous.

Lisätietoja

  • Eemil Nuuttila, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 295 351 066
  • Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 063
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.