Ulkoministeriö järjestää kolme kotiutuslentoa perjantaina 27.3.

Ulkoministeriö järjestää yhteistyössä Finnairin kanssa kolme kotiutuslentoa Suomeen palaaville matkailijoille perjantaina 27.3.2020. Lennot järjestetään Kyprokselta ja Portugalista. Lennot on avattu myyntiin Finnairin lipunmyynnin kautta.

Pafos, Kypros klo 13.15 (AY7054)
Funchal, Portugali (Madeira) klo 16.40 (AY1732)
Faro, Portugali klo 12.00 (AY7052)

”Nämä kohteet on valikoitu edustustoiltamme saatujen tietojen pohjalta. Kussakin kohteessa on kymmeniä suomalaisia matkailijoita, ilman tosiasiallisia muita mahdollisuuksia palata Suomeen. Lisäksi viranomaisrajoitukset erityisesti Kyproksella vaikeuttavat tilannetta tuntuvasti”, toteaa yksikönpäällikkö Antti Putkonen konsuliasioiden yksiköstä.

Ulkoministeriö ja Suomen edustustot maailmalla jatkavat matkailijoiden avustamista ja neuvontaa Suomeen paluuseen liittyen. Ensisijainen keino palata on edelleen normaalien tai ylimääräisten kaupallisten yhteyksien avulla. Tarvetta tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa.

Lentoja voivat hyödyntää myös muiden Pohjois- ja EU-maiden kansalaiset matkallaan kotimaahansa. Lentojen lopullinen kustannus valtiolle riippuu koneiden täyttöasteesta. Ulkoministeriö julkistaa kotiutuslentojen lopullisen kokonaiskustannuksen lentojen päätyttyä.